Hjem > Nyheder > Industri nyheder

Typer af ozongeneratorer

2022-10-28

Der er tre hovedtyper af ozongeneratorer: højspændingsudladning, ultraviolet stråling og elektrolyse.


Højspændingsudladningsgenerator: Denne ozongenerator bruger en højspændingsstrøm af en bestemt frekvens til at skabe et højspændings korona elektrisk felt, som får iltmolekylerne i eller omkring det elektriske felt til at reagere elektrokemisk og derved producere ozon. Ozongeneratoren har moden teknologi, stabil drift, lang levetid og stor ozonoutput (enkeltmaskine kan nå 1Kg/t). Ozongeneratoren er den mest udbredte fordel i relaterede industrier i ind- og udland. Højspændingsudladningsozongeneratorer er opdelt i følgende typer:


1. Ifølge generatorens højspændingselektriske frekvens er der tre slags strømfrekvens (50-60Hz), mellemfrekvens (400-1000Hz) og højfrekvens (>1000Hz). Strømfrekvensgeneratoren er blevet trukket tilbage fra markedet på grund af dens store størrelse og høje strømforbrug. Mellem- og højfrekvensgeneratorer har fordelene ved lille størrelse, lavt strømforbrug og stor ozonoutput, og er de mest almindeligt anvendte produkter.

2. Ifølge forskellen mellem anvendte gasmaterialer er der to typer: ilttype og lufttype. Ilttypen forsynes generelt med ilt fra en iltcylinder eller en iltgenerator. Lufttypen bruger generelt ren og tør trykluft som råmateriale. Da ozon genereres af ilt, og iltindholdet i luften kun er 21%, er ozonkoncentrationen genereret af lufttypegeneratoren relativt lav, og oxygenrenheden af ​​flasken eller oxygengeneratoren er over 90%, så oxygen type Ozonkoncentrationen i generatoren er høj.

3. Ifølge kølemetoden er der vandkølede og luftkølede. Der vil blive genereret meget varmeenergi under driften af ​​ozongeneratoren, og den skal afkøles, ellers vil ozonen blive nedbrudt på grund af høj temperatur. Den vandkølede generator har god køleeffekt, stabil drift, ingen ozondæmpning og kan fungere kontinuerligt i lang tid, men strukturen er rodet, og omkostningerne er lidt højere. Den luftkølede køleeffekt er ikke ideel, og ozondæmpningen er tydelig. Højtydende ozongeneratorer med stabil samlet ydeevne er generelt vandkølede. Luftkøling bruges generelt kun til lav- og mellemkvalitets ozongeneratorer med lille ozonproduktion. Når du vælger en generator, så prøv at bruge en vandkølet type.

4. Ifølge forskellen mellem dielektriske materialer er der flere almindelige typer såsom kvartsrør (en slags glas), keramisk plade, keramisk rør, glasrør og emaljerør. Ozongeneratorer lavet af forskellige dielektriske materialer er tilgængelige på markedet, og deres funktioner er forskellige. Glasdielektrik har lave omkostninger og stabil ydeevne. Det er et af de tidligste materialer til kunstig ozonproduktion, men dets mekaniske styrke er dårlig. Keramik ligner glas, men keramik er ikke egnet til forarbejdning, især i store ozonmaskiner. Emalje er en ny type dielektrisk materiale. Mediet og elektroden er integreret med høj mekanisk styrke og høj præcisionsbearbejdning. Det er meget udbredt i store og mellemstore ozongeneratorer, men produktionsomkostningerne er høje.

5. Ifølge strukturen af ​​ozongeneratoren er der to typer dielektrisk barriereudladning (DBD) og åben.

6. Ifølge strukturen af ​​ozongeneratorens udledningskammer er der to typer: rørtype og pladetype.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept